Original from 1953

In the early 1950s, chemist Evert Berlin was active in research and development in the pharmaceutical industry. Evert's fascination with the properties of the skin and the unique knowledge he gained in the pharmaceutical industry led him to develop his own good skin cream.

The story behind A-cream!

A-Creme is a unique cream for sensitive skin. Not because it contains some revolutionary ingredients, but because it works. A-Creme is a nourishing and moisturizing cream containing vitamin A, which has a beneficial effect on sensitive and irritated skin.

  • Navdušujoča zgodba

    V začetku petdesetih let prejšnjega stoletja je bil kemik Evert Berlin aktiven na področju raziskav in razvoja v farmacevtski industriji. Evert je med drugim sodeloval pri razvoju izdelkov za nego kože v farmacevtskem podjetju Astra. Evertova fascinacija nad lastnostmi kože in edinstveno znanje, ki ga je pridobil v farmacevtski industriji, sta ga spodbudila, da je razvil lastno dobro kremo za kožo.

  • Vitamin A

    Evert je že zgodaj spoznal dobre lastnosti vitamina A za kožo. Prav tako pomen visokokakovostnih surovin. Evertovo eksperimentiranje je privedlo do mehčalne kreme, ki jo je koža zlahka vpijala in ni povzročala nobenega draženja. Leta 1953 se je rodila A-krema.

  • Testirano pri zobozdravniku

    Da bi resnično ocenili lastnosti A-kreme so Evert Berlin in kar nekaj zobozdravnikov ocenili kremo. Takrat ni bilo rokavic za enkratno uporabo, zobozdravniki pa so si redno pred vsakim pacientom umivali roke. Ker je to pogosto povzročalo težave s kožo pri zobozdravniku, je bil to resnično zahteven test. Zobozdravniki so od A-kreme dobili neprecenljivo pomoč.